Naše víno

Naše víno

Specializujeme se na produkci šumivých vín typu pét-nat. Neskutečně nás baví nemožnost předvídat výsledek před lahvováním a vždy jsme znovu překvapeni úžasným výsledkem v lahvi. Vína mají velmi primární hroznový projev jak v chuti, tak i ve vůni.

Nepoužíváme absolutně žádná aditivní prostředky do vína, přidané kvasinky, dokonce ani síru. Vína jsou přirozeně konzervována v lahvi pomocí rozpuštěného CO2, dalším konzervačním činitelem je přítomnost kalů v lahvi – autolýza kvasinek.

V bílých vínech pracujeme hlavně s Ryzlinkem rýnským, ale také Ryzlinkem vlašským nebo Sylvánským zeleným a Pinot blanc, v modrých odrůdách zejména s Frankovkou a Cabernetem Moravia.

Přejít do e-shopu

Co je Pét-Nat

Pet-nat znamená pétillant naturel. Tedy přírodně perlivé.

Pét-nat je druh vína, které se vyrábí netradičním způsobem. Víno se nalahvuje ještě předtím, než je zcela dokvašené. Díky tomu pokračuje kvašení v lahvi a v ní vznikají bublinky. Výroba Pet-natu začíná jako výroba běžného vína. Mošt necháme kvasit kameninové nádobě, dokud nedosáhne požadované alkoholové síly. Poté se víno stočí do lahví a uzavře korunkovým uzávěrem.

Lahve ukládáme do dřevěných beden. V lahvi pokračuje kvašení díky zbytkům cukru, které v ní zůstaly. Kvasinky tento cukr spotřebují a přemění jej na oxid uhličitý, který se rozpouští ve víně a vytváří bublinky. Kvašení v lahvi trvá tak dlouho, dokud v ní nezbyde žádný cukr. To znamená, že Pét-nat neobsahuje žádný zbytkový cukr.

Hotové víno se nefiltruje a nestabilizuje. Jde rovnou do prodeje. Při výrobě není použito žádných zásahů ani příměsí. V lahvích tak dostanete přímo a pouze 100% hroznovou šťávu.

 

Přejít do e-shopu
Naše víno

Potřebujete poradit?

Zavolejte nám nebo napište

Zavolejte nám: +420 604 301 309


    Mapa
    Najdete nás zde
    Mapa